SUOMI-ASEMA FRANKFURTISSA 2014

Suomi-asema on Luovan talouden agenttien ja managerien yhdistys AGMA ry:n vientikonsepti, joka toteutettiin 2010 Helsingin Pörssisalissa ja  vuonna 2011 Pietarissa. Tuolloin kyseessä oli vientinäyttely, jossa esiteltiin niin muotoilua, valokuvausta, kuvataidetta, musiikkia ja muotia kuin AV-tuotantojakin. Vuoden 2014 Suomi-asema järjestettiin Frankfurtissa, jossa Suomi näkyy muutenkin Frankfurtin kirjamessujen teemamaana.

Suomi-asemasta tekee poikkeuksellisen sen monialaisuus: mukana ovat kaikki luovat alat sulassa sovussa. Messuista tai kulttuurivaihdosta ei kuitenkaan ole kyse, vaan kyse on bisnes-tapahtumasta, jossa osallistujille etsitään paikalliset asiakkaat, jotka kutsutaan tapaamaan heitä ainutlaatuisiin puitteisiin: elämyksellisessä Kulttuurikeittiössä suomalaisuus ja suomalaiset tuotteet tulevat esiin uudella tavalla. Tässä elämystilassa ostajat ja myyjät tutustutetaan toisiinsa suomalaisen ruoan, designin ja ohjelman parissa.

Suomiasema_etusivu_kuva22Suomi-asema pidettiin edellisen kerran Frankfurtissa elokuun viimeisellä viikolla 28.8.–31.8.2014 Main-joen rannalla sijaitsevassa Westhafenpier-näyttelytilassa. Kirjamessujen teemaana Suomi sai myös erillisen alueen Frankfurtin Museumsuferfest-festivaaleilta (pe-su), jonne Suomi-asema jalkautui myyntipisteen ja esiintymisten muodossa. Yhdessä Suomi-asema ja festivaalien Suomi-alue muodostivat toisiaan oivallisesti täydentävän kokonaisuuden.